Select Page

Adam Homestay Johor Bahru memulakan operasi pada bulan Disember 2014.

benar-benar menawarkan suatu penginapan yang murah, bersih, selesa dan strategik ke tempat-tempat menarik di Johor Bahru buat para pengunjung seperti Legoland, JPO, Puteri Harbour, Forest City, Singapore dan banyak lagi.

 

homestay johor bahru

 

Terletak di alamat Jalan Padi Ria 18, Bandar Baru Uda Johor Bahru, Adam homestay Johor Bahru menawarkan 3 buah bilik tidur yang dilengkapi penghawa dingin beserta 2 bilik air dengan gaya hiasan bersifat moden.

 

homestay johor bahru

 

Di Adam Homestay Johor Bahru, telah disediakan 3 buah katil bersaiz queen , penghawa dingin, sebuah TV berskrin LCD dengan perkhidmatan Astro Njoi dan paling penting sekali, wifi percuma!

 

homestay johor bahru

 

Terdapat pelbagai aktiviti yang boleh anda lakukan di sini ke tempat menarik di Johor Bahru seperti Legoland, Hello Kitty, Johor Premium Outlets dan sebagainya.

 

Legoland Malaysia Resort

Dari Adam Homestay Johor Bahru ke Legoland lebih kurang 15 minit sahaja.  Sebuah resort dan tempat pelancongan di Johor yang paling popular dan terletak di Nusajaya, Johor Bahru. Menempatkan banyak hiburan dan permainan yang sesuai untuk kanak-kanak. Ada juga taman tema air yang menjanjikan permainan dan gelongsor air yang menarik dan best-best.

 

 

Johor Premium Outlet (JPO)

Dari Adam Homestay Johor Bahru ke JPO lebih kurang 20 minit sahaja. Satu tempat menarik untuk shopping di Kulai Johor dan bersebelahan dengan highway Utara-Selatan. Shopping mall ini menempatkan banyak lot kedai yang menjual pakaian berjenama seperti LV, Couch, Adidas dan sebagainya . Sering dipenuhi pengunjung terutamanya ketika ada sales.

 

Masjid Negeri Sultan Abu Bakar

Dari Adam Homestay Johor Bahru ke Masjid Negeri Sultan Abu Bakar  lebih kurang 10 minit sahaja.  Masjid yang berusia lebih satu dekad yang terletak di Pantai Lido dan mempunyai senibina yang bercirikan masjid dari Mesir. Satu tarikan pelancongan di Johor yang sesuai untuk mereka yang sukakan sei dan sejarah di Johor.

 

Angry Bird Indoor Theme Park

merupakan sebuah taman permainan kanak-kanak indoor yang baru dibuka pada oktober 2014 dan berada di aras shopping mall komtar JBCC. Antara permainanyanag ada di sana ialah trempolin, foam pit, trek basikal kanak-kanak dan sebagainya .Satu tempat yang manarik di Johor yang sesuai untuk datang bersama dengan anak-anak. Dari Adam Homestay Johor Bahru ke Angry Bird Indoor Theme Park lebih kurang 10 minit sahaja.

 

Anda bleh rujuk post kami di link berikut untuk mengetahui 57 Tempat Menarik Di johor yang boleh anda lawati.

 

Harga Adam Homestay Johor Bahru yang ditawarkan di sini juga berpatutan, iaitu bermula daripada RM200 – 250 semalam untuk 6 orang – 10 orang tetamu. Bagi kami, ianya affordable dengan pengalaman indah yang bakal anda rasai sewaktu di Johor Bahru.

 

Untuk maklumat lanjut, Whatsapp 018-775 1456  atau layari laman Facebook Adam Homestay.